Wil je nog eens op je gemak en offline op je eigen PC en tablet een annuiteit berekening maken? Dat kan, wij hebben een Microsoft Excel voorbeeld voor je klaar staan. Deze kun je naar believen gebruiken en wijzigen. Deze sheet is gratis en direct te downloaden zonder ingewikkelde aanmeld procedures.

Download: annuiteitenhypotheekberekenen.xlsx

Voor het gebruik van de excelsheet zie ook onze disclaimer.

Excel

Microsoft Excel is een mooi rekenprogramma, of beter software, die jou kan helpen met voorbeeld berekeningen te maken. Door het slim gebruik maken van formules in de sheet is het alleen maar nodig om de getallen in te vullen en er rolt automatisch een bereken som uit. Super handig om gewoon thuis achter je PC of tablet eens te kijken wat de verschillende bedragen voor rente en looptijd doen. Alles keurig weergegeven in een tabel die je laat zien wat je per maand betaald en uiteraard het aflossingsschema.

Afbeelding: handige tabel met verschillende bedragen.

Rente en aflossing

Zoals eerder uitgelegd op onze homepage is de annuiteit op te delen in rente en aflossing. Dat kun je terug vinden in de tabel maar ook in de grafiek die zich automatisch aanpast aan de ingevulde bedragen. Een plaatje zegt soms meer als duizend woorden. Zo ook hier het is een hulpmiddel om de formule die wordt gebruikt en daarbij de uitkomst in een keer te overzien. Dus de betaalde maandelijkse rente en daarbij de betaalde maandelijkse aflossing. Wil direct online een annuiteiten hypotheek berekenen klik dan hier.

Afbeelding: grafiek met de rente en aflossing.


©2017 - Annuiteit-berekenen.nl - Online tool om snel uit te rekenen. | Partners | Over ons | Contact | Disclaimer